Feed on
Posts
Comments

Category Archive for 'Kake'

Pavlova er den perfekte dessert til nyttårsaften, mye kan forbredes på forhånd, det er enkelt å servere og både barn og voksne liker det. Marengsbunn: 6  romtempererte eggehviter 2 ts hvitvinseddik 4 dl sukker 2 ts maisennamel 1 ts vaniljesukker Fyll til kaken: 3 dl kremfløte 2 ts vaniljesukker 2 ss sukker 3 ss sitronsaft (kan sløyfes) Jeg legger denne kremen i bunn også deilig vaniljeis og bær på toppen.

Read Full Post »

Lime pepperkakehus

Er som regel en ganske vrien og varm oppgave, aldri har det vært enklere etter at selskabelig fikk varmelamper, da holdt massen seg helt passe flytende hele tiden, anbefales!

Read Full Post »

Pepperkaketre

Dette flotte “pepperkaketreet” fant selskabelig i nabolaget, her har de voksne jobbet skikkelig, med egen utviklede former og vakker pynting. Kanskje et alternativ til barnas pepperkakehus…

Read Full Post »

Sjokoladekake fra Røisheim

Selskabelig har vært på Røisheim i høst, forøvrig en fantastisk opplevelse! Og der fikk vi “verdens beste” sjokoladekake, som vi har laget i dag. Her kommer oppskriften Bunnen: 200 gr smør 2 dl sukker 1/2 dl honning 1/4 ts salt 1 1/2 dl hvetemel 3 ss kakao 1 ts vaniljesukker 2 egg Smelt smør i […]

Read Full Post »

Partykake….

Denne kaken sier vel egentlig alt om festen! Bakt av kakekunst og fortært av glade gjester:

Read Full Post »

Tarte Tatin

Den klassiske eplekaken opp ned, og jeg lager den med plommer. Her er oppskriften: Bunnen 125 g Smør 100 g Sukker 1 stk Egg 150 g Hvetemel 1 ts Salt Fyllet 12 store plommer, uten sten 100 g Smør 2.5 dl Sukker Slik gjør du: Fremgangsmåte: Bunnen: Bland sammen smør og sukker til en kremete masse. Visp egget lett og bland det inn. Kna inn litt og litt av […]

Read Full Post »

Åpning hos Kakekunst

I går var Selskabelig på en flott åpning av nytt kjøkken hos Kakekunst Det var selvfølgelig utrolig mye vakkert å se og det smakte deilig. Det er aldri feil å servere kaker med champagne på en fredag… Herlig tekst på veggen: Noe for småpikene: Og så var det drikkevarene:

Read Full Post »

Selskabelig er ferdig med laaaang påskeferie og da er det naturlig å starte opp igjen med et aldri så lite selskap. Her er tema familiebursdag og med mange gjester som er glade i gode kaker og boller!    

Read Full Post »

Guttebursdag med fotballkake

Med en meget fotballinteressert sønn, var tema for bursdagen klart. Det ble toppet med “Stabæk kake” fra www.kakekunst.no Kaken vekket begeistring hos de små supporterne:

Read Full Post »

Med en fantastisk søndag og nydelig vær, så passer det vel å minne om stedet med både Oslo`s beste utsikt og eplekake….Frognerseteren!!

Read Full Post »

Older Posts »