Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for August, 2010

Opp en trapp. Fra tidligere tider har det vært slik at menn går foran damer opp trapper, stiger etc, kanskje noe å huske på når man klatrer opp en bratt stige….. I andre sammenhenger tar vi ikke dette så alvorlig lenger. Men det kan være greit å kunne noen regler i forhold til å åpne […]

Read Full Post »

Har vært på Dyna Fyr og spist, en fantastisk opplevelse. Fra båtturen ut dit, til aperitif på terrasen og nydelig mat inne. Mens små og store båter seiler av sted. Et perfekt sted for mange anledninger. Se http://www.dynafyr.no/no/ for mere informasjon.

Read Full Post »

Det er flere som nå holder på å planlegge konfirmasjon og i går fikk jeg et spørsmål angående bordplassering. Dette er jo litt avhengig av om du skal ha et stort bord eller flere små og evt formen på bordene. En hovedregel er at konfirmanten sitter mellom sine foreldre, og så sitter eldste faddere/besteforeldre ved […]

Read Full Post »

mørk dress

Når invitasjonen sier “mørk dress” er det mange muligheter og noen fallgruber, spesielt for damer. En mørk dress var i tidligere tidere mørkeblå eller mørk grå, men nå er også svart blitt vanlig og mer moderne. Tilbehøret er også viktig for menn,  skoene skal være mørke og det samme med stømpene, samt beltet, og skjorten bør kanskje […]

Read Full Post »

Stockholm

Flere har spurt om restauranter i Stockholm, her kommer noen flere tips, i tillegg til de som ligger her allerede. (se under siden “arrangere”)Nå som det er fortsatt er litt sommer er både http://www.josefina.nu/, som ligger på Djurgärden og http://www.pontusfrithiof.com/pontus-by-the-sea/ på Skeppsbron veldig hyggelige. Eller så er http://www.grill.se/ bra, god mat og morsomt lokale. Både “hotellet” og “storstad”, se http://www.hotellet.info/ for […]

Read Full Post »

Mer sopp

og her en sopp og løkragu (“Stiansen til hverdags”) 250 g sopp 1 løk 1 feddhvitløk 1 ss soyaolje 1 ss smør 1 ss hakket persille salt og pepper. Jeg brukte denne retten som tilbehør til helgrillet kylling, med sitron og estragon smør.

Read Full Post »

Tid for kantareller

masse kantareller og annen sopp, både i skogen ( og i butikken), her er en forrett med kamskjell, chili og kantaraller (“Bagateller”, Eivind Hellstrøm) 50 g kantareller 2 ss olivenolje 2 plommentomater 1 frisk, rød chilipepper, i skiver 2 hvitløksfedd, i skiver salt, sukker 12 kamskjell grovt salt eller tang 1 sjalottløk finhakket usaltet smør […]

Read Full Post »

Skikk og bruk i hundremeterskogen

Disney`s bok om Ole Brum og “skikk og bruk i Hundremeterskogen” er en bra begynnelse for de aller fleste barn, her kan man lese både om både hvordan man skal oppføre seg i barneselskap, snakke i telefonen og mange som å dekke bordet og å takke for seg. Det er www.egmont.com som utgir boken på […]

Read Full Post »

Tid for kreps og “kräftskiva”

Nå er det krepsetid og oppmerksomheten rundt dette er antagelig større i Sverige enn i Norge, svenskene arrangerer “kräftskiva”, drikker snaps og synger sanger. Tilbehøret er enkelt, brød eller knekkebrød, nypoteter og ost (de to siste gjelder kanskje spesielt i Sverige. Skal man ta pyntingen alvorlig, så er det mye å få kjøpt i form […]

Read Full Post »

Dette visste du kanskje ikke, men er det et selskap hvor antrekket er snippkjole og det kun er menn tilstede, så skal mennene ha sort vest. I selskaper med både damer og menn, skal det være hvit vest. Forøvrig er de internasjonale ordene for snippkjole “white tie” eller”cravatte blanche”. Snippkjole brukes når antrekket er galla. Selve […]

Read Full Post »

Older Posts »