Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for October, 2010

Halloween i helgen

I helgen er det tid for å pynte med gresskar, med og uten lys og gjøre klar store skåler med godterier, antagelig kommer det en heks eller to forbi.  Og her er noe dekormatriell: I alle størrelser og varianter….

Read Full Post »

Spise med fingerene

Spise med fingerene bør man ikke gjøre når man er i selskap. Det eneste unntaket er skalldyr, men det spiser vi mest av om sommeren og ofte i litt “enklere” omgivelser. Noen vil kanskje si at kyllingklubber er et annet unntak, i så fall kun hjemme hvor ingen ser deg!

Read Full Post »

Inspirasjon til mye

Etter å ha fått presentert boken til Oleana i går, ble jeg inspirert av flotte bilder av klær i norsk natur og det er jo ikke noe i veien for å dekke et bord inspirert av norsk tekstil.

Read Full Post »

Når skal man ikke takke?

Vi er jo veldig opptatt av å takke, men det finnes også anledninger hvor vi ikke bør eller skal takke. Hvis vi blir vartet opp i et selskap eller på restaurant behøver du ikke å takke for hver enkelt rett du blir servert, men hvis du derimot mister for eksempel servietten på gulvet og servitøren […]

Read Full Post »

Offisiell middag

Her kommer et eksempel på hvordan du  kan dekke til en større offisiell middag. Dette bordet viser på en fin måte hvordan man skal “stokke”  gafler, kniver og glass, samt få plass til både blomster og bordkort! Bordet er dekket til 12 personer og det er brukt et rundt bord.

Read Full Post »

Selskap som kan forbredes på forhånd

Disse to rettene kommer som tips fra en vertinne, som arrangerer mye selskabelighet. Her er en oppskrift på en forrett og en dessert som kan lages på forhånd. Hvis du velger en hovedrett som er forholdsvis enkel å lage, som for eksempel roastbeef, kan selv vertinnen kanskje få delta ved bordet. Røkelaksmousse Basert på en oppskrift […]

Read Full Post »

Raw food – litt inspirasjon

Jeg har vært på “raw food” kurs i helgen, hvor vi fikk presentert en hel del oppskrifter og nyttig informasjon. For selskabelig er nok dette ikke så relevant, men noen av tingene tar jeg med, så kommer det oppskrifter etter hvert. Her et par bilder av en deilig dipp, og makiruller med grønnsaker. Kurset var […]

Read Full Post »

Litt høst og litt vinter

I dag fikk jeg  den første smaken på førjulstid, da en venninde kom med tysk “Zimsternen”, de er både gode og dekorative! Dekorere med “Zimtsternen” Litt høst og litt vinter:

Read Full Post »

“påsmurt” – finnes det fortsatt?

Hva er “påsmurt” og er det et ord som fortsatt brukes? Med “påsmurt” tenker jeg på litt enkle, kanskje kjedelige halve rundstykker som blir servert på et møte. Jeg tror ordet er på vei til å dø ut og det er kanskje like greit…. Det er ihvertfall ikke noe som passer i selskapslivet! Da er […]

Read Full Post »

Bruk hatt – det hever antrekket

Mange ganger kan det å bruke hatt til et i utgangspunktet enkelt antrekk, heve et antrekket betraktelig. Samt at frisyren under hatten ikke er så viktig…. Disse hattene fikk merket for God Norsk Design av  Norsk Designråd.

Read Full Post »

Older Posts »