Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for November, 2010

Når kan man begynne å spise?

Her er det noen grunnregler å forholde seg til. Er det 6 eller færre ved bordet, så venter man til alle har forsynt seg før man kan begynne. Dette gjelder om det er varm eller kald mat. Hvis det er flere enn 8 til bords og man har fått servert kald forrett, bør man også vente […]

Read Full Post »

Adventskalender

Selvom adventskalender ikke har så veldig mye med “selskabelighet” å gjøre, er det jo en av de tingene mange av oss lager i desember, her er et eksempel fra etsy.com, men denne klarer man å lage selv også.

Read Full Post »

Beholde bestikket

I enkelte anledninger så kan gjestene bli bedt om å holde bestikket , kanskje fordi det er så mange tilstede at verten rett og slett ikke har nok til flere runder. Det er ikke noe problem å beholde bestikket, bortsett fra hvis man går fra fisk til kjøtt. Hvis man ikke har nok bestikk, så […]

Read Full Post »

Når bøndene feirer

Når bøndene feirer, så kan bordet for eksempel dekkes slik, med “markens grøde”. På tallerken er det tre grove skiver, med sill, røkelaks og gravet elgkjøtt.  I glassene er det selvsagt øl og akevitt.

Read Full Post »

Nissen har begynt å pynte litt til jul

Nissen har begynt å pynte til jul!

Read Full Post »

Salma som “appetizer”

I stedet for en forrett, så kan man servere Salma, i små glass med “halvors salmasaus” til. Bruk en cocktailpinne som serververingsbestikk. Enkelt og godt!

Read Full Post »

Lilla adventstake

Med kun noen få dager igjen til advent, er det på tide å lage ferdig advenstaken, og lilla er fra gammelt av adventsfarven. Her er det brukt et sølvbrett, sølvjulekuler og lilla kubbelys.

Read Full Post »

Nabovarsel

Skal du ha en litt større fest eller selskap og vet at det blir sent og mye bråk, er det alltid lurt å sende nabovarsel. Da har man lagt grunnlaget for et godt naboskap og naboene ringer kanskje ikke til politiet med en gang. Går festen helt over styr, er det bare å legge seg […]

Read Full Post »

Middagsgjester i november

og hvor en av gjestene er allergiske mot fisk er det greit å plukke frem en meny fra tidligere, med gratinert chevre til forret og lam til hovedrett. og selv om det ikke er helt advent enda, så er det jo lov å begynne å pynte litt, denne gangen med engler.

Read Full Post »

Inspirert av KK

Jeg ble inspirert av dette bilaget til KK, mange lekre desserter og konfekter, og noen blir kanskje også en liten ekstra julepresang. Hjemmelaget konfekt eller trøfler kan være en vel så bra avslutning på et måltid som en tung dessert. Noen av oppskriftene kommer nok på bloggen når det nærmer seg jul, følg med!

Read Full Post »

Older Posts »