Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for January, 2011

“drikk og stikk”

I dag har selskabelig lært et nytt uttrykk, “drikk og stikk”. Kanskje en ide for deg som har lyst til å invitere noen men kanskje gjøre det litt enkelt. Hva med en fredag etter jobb, litt vin og tapas og på invitasjonen står det “drikk og stikk” og så får du heller forklare for de […]

Read Full Post »

Kokebøkene har forandret seg

I dagens Dagens Nyheter, beskrives forskjellen mellom kokebøker fra 1960 og frem til i dag. I 1960 beskrev kokebøkene i detalj hvordan husmor skulle traktere kniven og gå til verks på både mindre og større dyr, mens i kokebøker av 2011 så er det ingen som engang tenker på å flå en hare eller koke […]

Read Full Post »

Skikk og bruk på matstasjon

Ettersom utholdenhetskonkurranser har blitt veldig populære er det kanskje på tide å si noe om skikk og bruk på matstasjon. Det viktigste er å huske at det er nok til alle, man må ikke kave seg frem og velte ned både medløpere og halvfulle pappkrus. De få sekundene du taper ved å innordne deg i […]

Read Full Post »

Menn bør huske at når man setter seg ned på en stol, så sklir buksene opp og dermed også en glippe mellom strømpe og bukse, hvis man ikke har lange nok strømper. Det er lurt å kjøpe lange nok strømper, varmere blir det også! Her et godt eksempel fra Pierre Robert:

Read Full Post »

Hvem bør reise seg?

Sitter du ved et bord eller tilsvarende og en du kjenner, nært eller litt mer perifert, så er det hyggelig om du reiser deg. Regelen er at den yngre reiser seg for den eldre, men jeg synes dette bør gjelde uansett alder. Dette er illustrert ved “Alle Kvinners skikk og bruk”:

Read Full Post »

Salma på en hverdag

Salma smaker alltid, her er en rask og enkel variant, som like gjerne kan spises på en hverdag som til selskap: Oppskriften er til 4: En stor Salma, ca 800 gram Pesto, denne kan du enten lage selv, eller kjøpe ferdig på glass Squash Sukkererter Tomater Salt, pepper og god olivenolje. Server sammen med ris, […]

Read Full Post »

“save the date” – bryllup

I våre dager er det mange som har lang planleggingshorisont når det gjelder bryllup og da kan en ide være å sende ut et kort “save the date” et år i forveien, så vet gjestene at de skal holde av datoen og at mer info og invitasjon kommer ca. 8 uker før. Det er vel […]

Read Full Post »

Hverdagsmiddag

Livet er jo ikke bare en fest… (men nesten) men i dag har jeg tittet innom en av de store matbloggene, Trine`s mektige matblogg, og laget pannebiff med tortilla og tomatsalt. Til 4 personer, brukte jeg: 600 g kjøttdeig 1 egg og litt hvetemel salt og pepper Bland dette og stek til “biffer”, legg de […]

Read Full Post »

Verdens beste laks

I dag har selskabelig fått boken “verdens beste” av Eyvind Hellstrøm, den fikk jeg av Salma, som takk og videre inspirasjonskilde til bruk av laks og da aller helst Salma! Så nå kommer det snart noen nye Salmaoppskrifter her, må bare lese litt først….

Read Full Post »

Dette er kanskje noe alle vet, men det skader ikke å repetere, spesielt for den yngre garde. Kniven skal du levere fra deg, slik at du vender knviven og gir mottaker skaftet, men pass på at du ikke tar i selve knivbladet, men i enden av skaftet.  Da slipper du at det ser ut som […]

Read Full Post »

Older Posts »