Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for March, 2011

Soppterte

I dagens planleggingsøkt, kom det opp en gammel klassiker her hos meg, soppterte. Ofte har jeg laget den i en stor paiform, men nå skal jeg lage en per kuvert. Denne oppskriften er til 12 personer: 600 g  sopp, her kan du bruke ulike typer, feks kantarell 6 plater butterdeig 12 ss hakket bladpersille 12 […]

Read Full Post »

Halvor`s salmasaus

Denne sausen er en gjenganger på bloggen, men den lå kun på en av sidene og ikke som blogg innlegg, derfor kommer den her nå: 1/2 dl soya saus (kikkoman) 3/4 dl saft av sitrus (sitron, appelsin, lime) 2 ss ris eddik 1 ss sukker 1 rød chili 1 fedd hakket hvitløk 2 ss hakket […]

Read Full Post »

Er du invitert bort til kl 19.00, er det da korrekt å komme akkurat på klokkeslaget? Den som vil gjøre dette helt korrekt, kommer gjerne mellom 19.00 og 19.05 og heller noen minutter for sent enn for tidlig. (ofte er det hektisk aktivtet der selskapet skal foregå). Vi snakker gjerne om det “akademiske kvarter” men […]

Read Full Post »

Hva er en dandy man?

“dandy man” er et uttrykk som brukes om menn som er glade i å pynte seg, men hva betyr det egentlig. På nordiska museet har de for tiden en utstilling om dette og følgende beskriver en “dandy man”: * En som er dandy våger å vise at menn kan kle seg elegant. * En dandy […]

Read Full Post »

Serveres det vin ved bordet, kan dette først drikkes når vertskapet har sagt ønsket velkommen, står det allerede vann på bordet, kan man ta en slurk av dette. Er det retter med snaps til, skal dette kun drikkes når man skåler.

Read Full Post »

Denne retten kommer opprinnelig fra en restaurant på Stureplan som Gino, mange har laget den siden og den aller beste har vår venn Øystein laget, derav navnet “Gino Øystein Ginger”. Her er oppskriften til 6 personer: 3 bananer 3  kiwi 2 dl bringebær 1 dl råsukker 2 dl kokosflak 200 g hvit sjokolade 2 bitar fersk ingefær (6 cm) […]

Read Full Post »

Tid for kunstutstilling

På tide å være litt kulturell, selskabelig var på kunstutstilling i går, Edsvik Konsthall, flotte bilder av flotte kunstnere. Hyggelig å se på vakker kunst i et flott miljø og både store og små har godt av litt kulturellt “påfyll”. Det gjør at vi har enda mer å snakke om i selskapslivet….

Read Full Post »

Olivenmarinert Salma

En ny måte å marinere Salma på : 1 del olje (olivenolje), 1 del sitronsyre og 1 del smak (sjalottløk, kapers og gressløk) Bland dette sammen og hell det over skiver av rå Salma. Et godt tips er å knuse over litt potechips (Sørlandchips for eksempel) en veldig god og litt annerledes kombinasjon. Jeg lot […]

Read Full Post »

Kryddergrønn Salma bakt i ovnen

Jeg har brukt Salma´s egen oppskrift, den finner du her. Dette var en rask og veldig enkel rett og lage og som kan bli mer “selskabelig” ved å endre tilbehøret. Men jeg serverte den både til barn og voksne og barna er ikke så begeistret når fisken ikke er helt gjennom “kokt”, de vil enten […]

Read Full Post »

Italiensk middag for 12

I dag feirer Italia 150 årsdagen for samlingen av Italia. Da er det passende med en italiensk middag. Det er alltid lurt å velge et tema for middagen, som kan gå igjen både i meny og dekor. Bordet ble dekket med rødrutete duk, og stearinlysene satt i tomme vinflasker (det tok lang tid å bli […]

Read Full Post »

Older Posts »