Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for December, 2011

Selskabelig ønsker sine følgere et Godt Nytt År. Selskabelig feirer overgangen til det nye året med følgende meny: Canapeer med ørretrogn, rømme og rød løk Gåselver med trøffel servert på toast og en dråpe trøffelolje Hummer Andebryst med en syrlig rødvinssaus Deilige oster Gino Øystein Ginger dessert Så blir det vel en liten pause i […]

Read Full Post »

Uteservering i desembermørke

Terrassen kan brukes året rundt. Dekk stoler og penker med tepper og skinn og tenn et deilig bål. Så kan du servere rykende varm drikke og dertil egnet snacks. Her serverte vi gløgg med mye deilig rødvin samt pepperkaker med gorgonzola og ost og pølse. Og så litt snacks:  

Read Full Post »

Passende forrett på nyttårsaften

Etter å ha lest A-magasinet nr. 51, hvor Geir Salvesen presenterer en deilig “boblende” forrett, synes jeg at også Selskabelig`s lesere må få denne oppskriften til nyttår. 750 g store kamskjell, frosne eller ferske 1 boks ørretrogn 4 store, modne tomater 1 agurk 6-8 dråper tabasco 1 dl olivenolje 2 ss trøffelolje 1 ss soyasaus […]

Read Full Post »

Til fjells i romjulen – antrekk…

Nå som vi har grønne plener i lavlandet er det mange som sikkert har tenkt seg til fjells. Alltid viktig å ha en plan for pakking og kle seg etter forholdene. Dette bildet er fra en av mine favorittsider, shopbob, som foreslår disse mulighetene, her har vi sikkert noe å strekke oss etter…

Read Full Post »

Romjul – tid for juleselskap

Nå som alle gaver er åpnet og kanskje allerede i bruk, og de fleste har fått ryddet opp etter julaften er det tid for juleselskaper. I romjulen går gjerne mange av oss i selskap. 1. og 2. dag er det som regel familie men lenger ut i feiringen er det ofte venner og kanskje til […]

Read Full Post »

Dette er dagen for å steke ribbe for mange av oss. Hos oss spiser vi den varm i kveld, med lefse og grov sennep, dertil egnet drikke. I år som i fjor, sverger selskabelig til Wenche fra God Morgen Norge når ribben skal stekes, her er oppskriften. Nyt kvelden, spill masse deilig julemusikk, smugtitt litt […]

Read Full Post »

Det er mange som er på reise de siste dagene før jul, noen skal hjem og noen skal bort. Felles for alle er at det fort kan bli mange mennesker, kødannelser og kanskje noen som blir litt røde i toppen. men husk at alle vil og skal frem til jul. Det er ofte mye bagasje, […]

Read Full Post »

Selskabelig har skrevet om “boende” gjester flere ganger. Men det kan jo ikke gjentas for ofte og de dukker jo opp igjen til jul. Det er selvsagt veldig hyggelig men det kan være greit å ha noe regler å forholde seg til, både for gjest og vert: * Regel nr 1: Ikke bli for lenge. […]

Read Full Post »

Fortsatt tid til noen gamle mattradisjoner før jul. Det ble speking av elghjerte i går. Her er oppskriften: Sprett opp hjertekammerne og vask de rene for blod. Spekk og fett som ligger utenpå hjerte må fjernes, og hjertet renskjæres for blodårer. Gni hjertet inn med finsalt, legger det i grovsalt som dekker rundt hele hjertet. […]

Read Full Post »

18.desember – lage rull

I dag har selskabelig “sydd” rull av elg, det er noe av det beste julepålegget som finnes. Men ettersom det er beskrevet tidligere på bloggen, kommer linken her! Det er noen gamle mattradisjoner, som det er hyggelig å ta vare på. Jeg har også et elghjerte, mulig at det blir speket i løpet av kvelden. […]

Read Full Post »

Older Posts »