Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for May, 2012

Honningmarinade til lam

Lam er også veldig godt på grillen. Denne kan brukes både til lammefilét, lammestek og lammeracks. men vær forsiktig med honningen på det som skal steke lenge. Dette er nok til ca 1,5 til 2 kg kjøtt. 5 fedd hvitløk 100 g honning, (7-8 ss) 1 dl rødvinseddik 2 dl rødvin 2 dl olivenolje 10 […]

Read Full Post »

Ryggsekk

Vi nordmenn er glade i å gå med ryggsekk, men det finnes noen anledninger hvor det passer bedre enn andre. Ryggsekk bruker vi selvsagt på tur, sommer som vinter. Men vi bruker den ikke sammen med drakt og dress til og fra jobben. Skal vi i selskap, så tar vi skoene i en skopose, selskapsvesken […]

Read Full Post »

Hvitløkssaus eller dipp

Denne bruker jeg til det meste, gjennom hele året. Veldig enkelt og godt og greit å ha i bakhånd når det dukker opp gjester! 2 dl lettrømme 1 dl ekte majones 2 til 4 hvitløksfedd, litt avhengig av hvor glad du er i hvitløk Litt soyasaus Salt og pepper  

Read Full Post »

Chilikrem er godt tilbehør til grillet kylling- og kjøttretter, og ikke minst til grillede grønnsaker. 150 gram fetaost 3 ss creme fraiche ca 1/2 rød chili, finhakket 2 hvitløkfedd, finhakket Kjør fetaost og creme fraiche med en stavmikser eller lignende, til du får en jevn masse. Tilsett finhakket chili og hvitløk – etter egen smak, […]

Read Full Post »

Tarte Tatin

Den klassiske eplekaken opp ned, og jeg lager den med plommer. Her er oppskriften: Bunnen 125 g Smør 100 g Sukker 1 stk Egg 150 g Hvetemel 1 ts Salt Fyllet 12 store plommer, uten sten 100 g Smør 2.5 dl Sukker Slik gjør du: Fremgangsmåte: Bunnen: Bland sammen smør og sukker til en kremete masse. Visp egget lett og bland det inn. Kna inn litt og litt av […]

Read Full Post »

Gutter er jo ofte ikke så opptatt av blomster og dekor, men her ble det et veldig hyggelig bord for en ung og lovende konfirmant. Og med rutinert vertskap som har hatt konfirmasjon tidligere, byttet de ut hovedretten fra forrige gang med en lettere variant og serverte fisk, selve opplegget kan du lese her.

Read Full Post »

Amerikanske hamburgere

Med mye god elgkarbonadedeig i fryseren, er det gøy med noe nytt. Derfor amerikanske hamburgere i dag: 2 kg kjøttdeig 3 egg litt hvetemel 1 stor gul, finhakket løk 3 fedd hvitløk 2 ss Worchester saus salt og pepper Jeg blandet alt sammen og stekte de først forsiktig i en panne, så varmet opp på […]

Read Full Post »

Været har bedret seg og mange finner kanskje frem grillen. Jeg tester denne barbecue sausen i weekenden. Se oppskrift her. Denne kan brukes både til å marinere og som saus. God grillings!    

Read Full Post »

Hatt på 17. mai?

For de som ikke har eller vil bruke bunad, finnes det mange andre flotte alternativer. Hvis vi titter litt tilbake i tid, så brukte man gjerne de norske farvene, f.eks en blå og hvit drakt med matchende hatt. Det er ikke så mange som bruker hatt på 17. mai lenger, bortsett fra de kongelige. Kanskje […]

Read Full Post »

Så er nasjonaldagen snart over, etter lang dag kan man oppsummere med: rødt, hvitt og blått, samt mange vakre bunader. Dette er dagen hvor vi kan ta frem vakkert sølv og søljer og pynte med norske farver. Sikkert mange som har gamle broderte duker og sølvtøy, ta det frem på dager som 17. mai!!

Read Full Post »

Older Posts »