Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for October, 2012

Nærmer oss Halloween og da er det jo greit å begynne med litt orange pynt og noen gresskar. Flere blir det i neste uke… Som dere ser så er det pinner på bordet og menyen var sushi og ulike varianter av Salma og sausen ble servert i svigermors gamle sherryglass:

Read Full Post »

Selskabelig fikk et spørsmål angående antrekk i dag. Hva er formelt antrekk? Det er jo ikke så lett å svare på, da det ofte er avhengig av hva slags arrangement eller selskap det er. Men mørk dress oppfyller kravene til formelt antrekk, med sorte sko og lange nok strømper (ikke sokker). For damene vil dette […]

Read Full Post »

Selskabelig fredag og slakting av elg

I år slaktet selskabelig selv, og det er jo det aller beste. Med godt mannskap og ny kvern gikk det som en drøm. Fordelen med å slakte selv er at man samtidig kan planlegge på mindre og større selskabeligheter utover høsten og vinteren samtidig.  

Read Full Post »

Arrangere reunion

De aller fleste av oss blir invitert til en eller annen form for reunion, enten fra barnskolen, ungdomskolen eller gymnaset. Da er det bare å brette opp armene og sette i gang, her kommer noen tips: Etablere en komité, som bør bestå av medlemmer som både har tid og lyst til å bidra Bestemme dato […]

Read Full Post »

Med en egen kokebok for jenter, er det enkelt å vekke interessen for å lage mat: Og her er resultatet, deilige marengs, servert med vaniljekrem og jordbær:

Read Full Post »

Det er sikkert riktig å si smørefjøl men selskabelig forbeholder seg retten til å kalle det “smørefjel”. Etter å ha googlet diverse varianter av stavemåten ser jeg at det er et ord som er i ferd med å forsvinne. Men det jeg tenker på og som jeg håper noen av leserne vet er, små fjeler […]

Read Full Post »

Og det skal jo være litt mer en “hverdagsmiddag”. Men med høstlige farver og temperaturer er vel lam en sikker vinner. Jeg serverer klassikeren tomat og mozzarella til forrett og til hovedrett fant jeg en bra oppskrift på lammekoteletter her. Til lammekotelettene blir det stekt/grillet asparges og tomater samt poteter stekt i ovnen. Og det […]

Read Full Post »

Selskabelig søndagsmiddag

Viktig å kose seg på søndager også, her er forslag til søndags meny: Marinert Salma, kjøpt ferdig i terninger. Bland sammen litt olivenolje, sitronsyre og evt kaspers og lav det stå en liten stund før servering, kan og bør serveres med chips til. En hel kylling i ovnen, med noen skiver bacon under skinnet. Smelt […]

Read Full Post »

Hvilken kaffe når?

Etter at kaffebarene kom til Norge, drikker veldig mange kaffe latte hele dagen men skal man følge de litt mer kontinentale kaffevanene så er det helt feil. Aldri kaffe med melk i etter klokken 11, så kos deg med en cappuccino på formiddagen. Etter måltidene er det espresso som gjelder evt en americano. (noe annet […]

Read Full Post »

En som er god til å holde tale bør også beherske “talerens manérer”. Noe av det viktigste er: ikke vippe på hælene ikke “veie” for mye med armene ikke støtte seg med begge hender til stolryggen, selvom mange nok synes det er trygt… ikke flytte på gjenstander på bordet. Hvis noe må flyttes, så gjør […]

Read Full Post »

Older Posts »