Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for December, 2012

Da er det årets siste dag og dag skal det glitre både i bordpynt og antrekk samt bobler i glasset. I dag kan og bør man finne frem smokingen, det gjelder kanskje ikke de som feirer til fjells. Og dertil hørende kjole og høye sko. Selskabelig serverer en 4 retters meny i dag: Bobler i […]

Read Full Post »

Pavlova er den perfekte dessert til nyttårsaften, mye kan forbredes på forhånd, det er enkelt å servere og både barn og voksne liker det. Marengsbunn: 6  romtempererte eggehviter 2 ts hvitvinseddik 4 dl sukker 2 ts maisennamel 1 ts vaniljesukker Fyll til kaken: 3 dl kremfløte 2 ts vaniljesukker 2 ss sukker 3 ss sitronsaft (kan sløyfes) Jeg legger denne kremen i bunn også deilig vaniljeis og bær på toppen.

Read Full Post »

Sikkert mange som skal i selskap i romjulen og da gjelder jo de samme reglene som ellers i året. Bortsett fra hvis man akkurat har gitt hverandre julepresanger, da behøver man ikke den største vert/vertinnegaven. Og nå som det er skiftende vær, anbefales både kalosjer og skoene i en pen (les pen) skopose. Alltid hyggelig […]

Read Full Post »

God Selskabelig Jul

Selskabelig ønsker alle sine lesere riktig god jul, med mye selskabelighet i dagene som kommer. Husk at dette er tiden for å ta frem både sølvtøy, tøyservietter og vakkert service. Det blir en dag eller to med julefred for bloggen, men kommer sterkt tilbake når “romjulsmoroa” begynner.

Read Full Post »

Deilig dansk julebord

Vi lager mye godt til jul, men det gjør danskene også. Når det serveres på denne måten, med det ulike pålegget og tilbehøret på et stort lekkert fat og dertil hørende deilig dansk rugbrød, da er det snart jul. Her finner du både leverpostei med bacon, skagenrører, forskjellige sildeslag, laks med sennepsaus, frikadeller og brie […]

Read Full Post »

Etter oppslaget i VG Jul i går om hvordan bordet bør dekkes er det vel naturlig i dag å si noe om de som skal sitte rundt bordet. I vår tid, med en sammensatt storfamilie, er det lurt å tenke litt på bordplasseringen julaften før gjestene kommer. Et bra tips er å lage bordkort i […]

Read Full Post »

Dekke julebordet

Det begynner å nærme seg og det er på tide å tenke på hvordan “julebordet” skal se ut. Her er mitt forslag, med en kombinasjon av sølv, grønt og rødt. Det er brukt flere ulike serviser, gammelt og litt nytt sølvtøy, stoffservietter (selvsagt) og dekketallerkner. Husk at det er lurt med dobbelt sett av tallerkner […]

Read Full Post »

Lime pepperkakehus

Er som regel en ganske vrien og varm oppgave, aldri har det vært enklere etter at selskabelig fikk varmelamper, da holdt massen seg helt passe flytende hele tiden, anbefales!

Read Full Post »

På tide å lage rull til jul

Jeg ser av mine tidligere innlegg at jeg pleier å lage rull av elg i disse dager, så da kommer oppskriften her. Det er viktig at skinnet ikke blir for stramt, slik at det er mulig å presse den etter noen dager. Nå ligger min på en seng av salt og godgjør seg. Server med […]

Read Full Post »

3. søndag i advent

Selskabelig fikk et vakkert bilde i dag, som beskriver førjulstiden veldig bra. Levende lys, blomster, pakker som er klare til å sendes, appelsin med nellik og Lucia nå er det ikke lenge igjen til jul!  

Read Full Post »

Older Posts »