Feed on
Posts
Comments

Her kommer oppskrift på rull av elg:

Du trenger et “rullverke”, som er bukskinn med kjøtt. Skjær skinnet rent for skinn, strimle det kjøttet du får fra skinnet og legg det lagvis, litt salt og pepper mellom lagene og på og under skinnet.

Sy skinnet sammen med vanlig nål og tråd, men ikke for hardt, da kan det sprekke. Bruk jozo salt, lag en seng av salt, legg på rullen og salt over. Bruk et fat med litt dybde. Det skal ligge i 2-3 dager og snus en gang pr dag, det danner seg en lake. Sy et klede, bruk et gammelt, tynt kjøkkenhåndkle, det skal sys tett rundt. Kok opp en kjele med varmt vann, legg i rullen mens vannet koker, så skal det trekke 1 time pr kg. Etterpå tar du opp rullen og presser den over natten, jeg har en gammeldags presse, hvis du ikke har det, så bruk noe tungt, den skal presses over natten. Hvis du lager den i god tid øfr jul, kan den fryses, hvis ikke kan du oppbevare den i laken i juledagene.

One Response to “Rull av elg til jul”

  1. avatar Tove says:

    For de som liker litt mer smak: Elgrullen blir enda bedre, og gir mer smak hvis du legger inn litt bacon eller salt flesk sammen med elgkjøttet. Elgkjøtt er magert. Selv bruker jeg også litt løk, jegerkrydder og ganske bra med pepper.
    Syr ikke rullen med vanlig tråd, men med “bjønntråd” og stoppenål – fåes kjøpt i garnbutikker. Koker den med en oppskåret løk i vannet, noen laurbærblader og einebær.
    FRASENDE godt! Nyt!
    Serveres med lefse, Kvitseidsmør og gjerne litt rødbet for de som liker det:)

Leave a Reply