Feed on
Posts
Comments

Dette spørsmålet dukker opp med jevne mellomrom, enten i lunchen på jobb eller i andre sammenhenger. Og selv om motebildet krever sitt, så er det noen regler å forholde seg til når det gjelder bruke av brune sko etter kl 18.00.

Hovedregelen er at menn skal brune sko før og svarte sko etter klokken seks. Men som de aller fleste regler skal den ikke nødvendigvis følges slavisk. Poenget er ganske enkelt at man til mørke klær i formelle selskaper om kvelden bruker svarte fremfor brune sko.

De sorte skoene bør på kveldstid være uten mønster, fordi det er en mer uformell skotype. Til smoking og kjole og hvitt brukes lakksko, og enkelte er av den oppfatning at lakkskoene skal være matt til smoking og blanke til kjole og hvitt. Akkurat det kanskje ikke så nøye i våre dager, men desto morsommere å ha korrekte sko til antrekket.

Foto: Lakksko

Leave a Reply