Feed on
Posts
Comments

Om høsten er krabbene veldig gode, store og fulle av mat. Her får du oppskriften på hvordan du koker de selv, som jo er det aller beste:

Levende krabbe må kokes i rikelig med vann og salt, om lag 50 gram per liter.

Legg de levende krabbene i det fosskokende vannet, la vannet koke opp mellom hver krabbe. Har du i for mange krabber av gangen, blir vannet fort avkjølt.

La krabben få et raskt oppkok, deretter skal de trekke i 15-25 minutter. Krabben er ferdigkokt når de små klørne lett kan trekkes av.

Ta krabben opp av kokevannet og la den ligge på ryggen til avkjøling. Før den spise fjernes paven (krabbens magesekk) og gjellene.

Serveres med loff, smør og majones. Sett også frem sitronbåter, eddik og pepper, og nok deilig, kald hvitvin. Samt at det er lurte med “gode” servietter eller smekke brukes også av enkelte.

Her er krabbene på vei til kjelen:

bilde copy 2

Og ferdig kokt:

bilde

Leave a Reply